Szia! Tájékoztatunk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ezt a tájékoztatásunkat tudomásul veszed. Természetesen bármikor módosíthatod a beállításokat.További részletek
Termékek Menü

GYIK

Mire van szükségem, ahhoz hogy használni tudjam a GPSórát a kisállat GPS-t és a Mini GPS-t?

Először is egy okostelefonra, (Androidos vagy iOS alapú) továbbá egy Micro vagy Nano SIM kártyára

 

Milyen tulajdonságokkal rendelkezzen a SIM kártya?

Egy adatforgalommal is rendelkező SIM kártya (feltöltős vagy előfizetéses) szükséges minden egyes készülék beüzemeléséhez. Mi a Telekom által forgalmazott SIM kártyákat javasoljuk. A készülékeink alapbeállítását tekintve is a Telekom hálózatra vannak állítva. Amennyiben más szolgáltató SIM kártyájával szeretnéd használni az okosórát, kérlek keress bennünket, hogy segítsünk a beállításban. 

Minden általunk forgalmazott készülék működéséhez Micro SIM kártya szükséges, kivételt képez a H2S GPS okosóra, amely Nano méretű SIM kártyát használ. 

 

Milyen költségekkel kell számolnom az óra üzemeltetését illetően?


Egy Domino kártya 1 990 Ft-ba kerül, tartalmaz 1 GB internet adatforgalmat és 80 perc lebeszelhető egyenleget . Ez elegendő bőven a nyomkövetéshez, telefonhíváshoz, hangüzenet-küldéshez. 

A készülékek működéséhez szükséges applikációk ingyenesen letölthetőek. 

 

Hogyan határozza meg a GPS okosóra a pontos pozíciót? / Mi a különbség az LBS és GPS helymeghatározás között?

A GPS okosóra kétféleképpen tudja meghatározni a pontos helyzetet. Az egyik az LBS (Location-Based Service) a mobil szolgáltatók adótornyainak helyzete alapján, míg a GPS (Global Positioning System) a műholdak alapján határozza meg az óra helyzetét.

GPS (Global Positioning System) helymeghatározás: nagy pontosságú, és szükséges hozzá a GPS műholdakkal való közvetlen kapcsolat, amit épületen vagy fémmel árnyékolt területen nem lehetséges.

LBS (Location-Based Service) helymeghatározás: abban az esetben, ha  az óra a  GPS műholdakkal nem tud kapcsolatba lépni, akkor a GSM szolgáltatók tornyaival háromszögelés alapján határozza meg a pozíciót. Ez függ az adott szolgáltató lefedettségétől és a kapcsolat sebességétől is. Ezért a pozicionálás pontatlanabb lehet.

 

Mi alapján választja az óra a GPS vagy az LBS helymeghatározást?

A GPS-t használja a helymeghatározáshoz, amennyiben tud műholdas jelet fogni az óra. Amennyiben az óra viselője olyan szerkezetű épületben tartózkodik, amely megakadályozza a műholdas jelek vételét (leárnyékolt)  akkor a poziciót a GSM átjátszó tornyok alapján határozza meg az óra. (LBS) 

 

Mitől függ a jelvétel gyakorisága? 

A pozicionálás gyakorisága az applikációban állítható a “Követés” pont alatt. Ez lehet 1 perc, 10 perc vagy 1 óra. Az óra ennek megfelelően kérdezi le az óra helyzetet.

 

Milyen pontossággal működik az óra hely-meghatározása?

A GPS helymeghatározás pontossága 2 - 15m ( a GPS jeltől függően )

Az LBS helymeghatározás pontossága 10-100m ( a jeladó tornyok sűrűsége függvényében )

 

Milyen messze lehet egymástól a GPS okosóra  / kisállat GPS és a felügyelő okostelefon? 

Mivel az általunk forgalmazott készülékek működésének feltétele az okosóra műholdjel vételének képessége és  SIM kártya által biztosított internetes adatforgalom, ezért ország határon belül, bármilyen messze lehetnek egymástól a készülékek. (Sok készülékünket használják vásárlóink külföldön is, de ehhez külön kérni kell a szolgáltatót (pl: Vodafon), hogy a SIM kártyán megtegye a szükséges beállításokat. 

 

Hogyan látom okostelefonomon a kisállat GPS pozicióját?

 Mivel a kisállat GPS a műhold jelek alapján pozicionálja be magát a gazdi telefonján megjelenő térképen, ami egy applikációval letölthető, és természetesen ehhez is szükség van ahhoz, hogy a SIM kártya internetes adatforgalommal rendelkezzen, ezért bármilyen messze - országhatáron belül - lehet egymástól a gazdi telefonja és a GPS nyomkövető. A ksállat GPS-t viselő kutyus pozionáláskor utca és házszám fog megjelenni a gazdi telefonján. Az erdőben való pozicionálás picit bonyolultabb, mert ott nincsenek utcák, házszámok. De viszont, ha van ott egy tó vagy egy fogadó ami megjelenik a térképen, ahhoz lehet viszonyítani a kisállat pozicióját. 

 

Mekkora az órák csukló körmérete?

A gyermek nyomkövetős okosórák 10-16 cm, míg a junior nyomkövetős okosórák 12-18 cm-es körmérettel rendelkeznek.

Az felnőtt nyomkövetős okosóra 15-20 cm-es körmérettel bír.

 

Az óra kijelzője angol vagy magyar nyelvű?

Az óra kijelzője angol nyelvű, de nagyon egyszerű használni, eddig nem okozott senkinek nehézséget!

 

Mennyi időt bír ki az akkumulátor egy feltöltéssel?

A telefon egy feltöltéssel 1-2,5 napot üzemel, igénybevételtől függően. 

TIPP: Amennyiben épp nincs szükség aktív követésre (pl.: a gyermek iskolában van), akkor válaszd az energiatakarékos üzemmódot (1 órás jelvétel), így növelheted az akkumulátor működési idejét. 

 

Mennyi időt vesz igénybe a kiszállítás?

Általában 1-3 munkanap.

Amennyiben a kiválasztott termék van raktáron, és a rendelés délelőtt 11 óráig beérkezik, akkor másnap kézbesítjük a terméket. 

Abban az esetben ha gyártótól kell megrendelnünk a terméket a kiszállítási idő akár 14 munkanapot is igényelhet.

 

Tartalmaznak-e a termékek veszélyes anyagot?

Nem! Termékeink megfelelnek az RoHS direktívának, mely célja, hogy kiszorítsa a környezetre és a jövő generációjának életminőségére veszélyt jelentő, de sok helyen mind a mai napig használt, főleg nehézfémeket tartalmazó veszélyes anyagok (ólom, kadmium, hexa-króm, és számos kevésbé ismert, de nem kevésbé veszélyes anyag) használatát a gyártástechnológiában.

 

Rendelkeznek-e a termék a CE jelöléssel, mely jelzi, hogy az adott termék a rá vonatkozó előírásoknak megfelel és szabadon forgalmazható az Európai Gazdasági Térség belső piacán?

Igen, rendelkeznek a termékeink a CE jelöléssel.

 

Mi tegyek, ha:

- villog a kijelzőn a SIM kártya jel?

Ez azt jelenti, hogy a SIM kártya, nem megfelelően került behelyezésre  => KAPCSOLJUK KI AZ ÓRÁT! majd a használati útmutatónak megfelelően óvatos mozdulatokkal illesszük a helyére a SIM kártyát.

A szolgáltatónál ellenőriztetni szükséges, hogy a rendelkezésre áll-e a megfelelő mennyiségű egyenleg, adatforgalom  valamint a beállításra került-e a PIN kód kérés MELLŐZÉSE. 

 

- az óráról indított hívások esetében nem jelzi ki a hívószámot:
Előfordul, hogy annak ellenére, hogy a SIM kártya behelyezése előtt beállításra kerül a hívószámkijelzés egy telefon segítségével, a SIM kártya órába való behelyezése után már nem működik ez a funkció. Ebben az esetben a mobil szolgáltatót kell felkeresni (telefonon is intézhető), és központilag beállíttatni a hívószám kijelzést.

 

- ha nem megfelelő a parancsfogadás (pl: nem kapom meg a hangüzenetet) 

Hibás parancsfogadás esetén ellenőrizd, hogy:
- a SIM kártya megfelelően van-e behelyezve,
- van-e térerő a közelben. - megfelelő térerő esetén előfordulhat, hogy túlterhelt a szolgáltató hálózata, ilyenkor érdemes kicsit várakozni, majd újra próbálkozni